Om os

Den korte version:

Den Uafhængige vil sørge for, at magthaverne ikke slipper afsted med løgne og uigennemtænkte løsninger.

Det vil vi gøre ved at lave kritiske og nysgerrige digitale interviews. Altid levende, live og kritiske. I dag udkommer vi på facebook og YouTube samt som podcast.

Pr. oktober 2020 er vi i alt 12 personer på holdet, der hjælper til på forskellig vis.

Historien:

Den Uafhængige blev født under coronakrisen i februar 2020. Den tidligere Radio24syv-journalist Asger Juhl begyndte i frustration over mediernes manglende dækning af krisen at sende daglige live interviews med eksperter på Facebook. Som oftest i følgeskab med pandemiprofessor Lone Simonsen også kendt som corona-Lone.

Mediet blev på kort tid en stor succes, og udsendelserne havde op til 50.000 visninger og et væld af kommentarer og spørgsmål fra interesserede seere.

”Vi fik på kort tid skabt et vigtigt medie i den danske coronadebat. Vi blev citeret i danske aviser, og vi var nogle af de første til at debattere coronavirussen som en alvorlig nyhed for Danmark”, skrev Asger Juhl på sin Facebook-side i kølvandet på coronakrisen.

Fra februar til april sendte Den Uafhængige mere eller mindre dagligt på Facebook.

I juni 2020 blev Den Uafhængige relanceret i en ny og bredere form. Med nye værter og nye emner, men i samme velkendte format; kritiske, autentiske, live interviews sendt på sociale medier og som podcast.

”Selv om der er tre licensbetalte taleradioer på markedet, er der et hul efter 24syv. Det hul vil vi gerne være med til at udfylde”, fortæller Asger Juhl, som udover Radio 24syv også har været ansat på P1 og Ekstra Bladet.

Den Uafhængige lever udelukkende af støtte fra brugerne - fra oktober gennem vores medlemsklub. Værterne stræber med mod og autenticitet efter at levere Danmarks bedste digitale interviews - kritiske og nysgerrige.

Støt vores arbejde, hvis du kan lide, hvad vi laver og vil hjælpe os til at kunne sende mere såvel som løfte kvaliteten.

Copyright 2020 | Den Uafhængigeduah-web/sha-d46b4cf