Den korte version

Den Uafhængige vil sørge for, at magthaverne ikke slipper afsted med halve sandheder og uigennemtænkte løsninger. Det vil vi gøre ved at levere Danmarks bedste digitale interviews - kritiske, nysgerrige og altid live.

Vi udkommer på Facebook, YouTube og podcast. Snart lancerer vi også en ny uafhængig morgenradio. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyt fra Den Uafhængige først.

Det Uafhængige team består af en række værter og frivillige, der alle bidrager på forskellig vis. Vil du også være uafhængig, så skriv til os og fortæl os, hvad du gerne vil bidrage med.

Værter
Asger Juhl

Asger Juhl er stifter af og chefredaktør for Den Uafhængige. Han arbejdede på Radio24syv fra den startede til den sluttede, som vært og redaktionschef. Udover Den Uafhængige har han sit eget firma, hvor han producerer radio, podcasts og tv.

Nima Zamani

Nima Zamani er jurist, klummeskribent og radiovært. Han har tidligere været på Radio24syv, hvor han bl.a. var vært for Nattevagten og programmet Stram Diskurs. Sidstnævnte blev ved Radio Prix hædret med prisen for Årets radioprogram.

Rasmus Romulus Palludan

Forfatter til bogen "Med Livet i Lommen - onlinegenerationens udfordringer" og tidligere journalist på Jyllands-Posten.

Ali Aminali

Ali Aminali er radiovært, forfatter og debattør, der ofte beskæftiger sig med sociale og kulturelle forhold. Han står blandt andet bag programmet "Alis integrationsland" på Berlingske (tidligere på Radio4) samt bogen "Alis danmarkshistorie".

Reimer Bo

Reimer Bo Christensen har været vært for hundredevis af debatprogrammer på DR1, TV2 og TV3, for TV Avisen og 21 Søndag samt haft sit eget talkshow på DR1.

René Fredensborg

Kultur og samfundsstof. Tidligere vært på Radio24syv.

Ehsan Faizzad

Politik, medier og sport. Har tidligere skrevet for bl.a. Fagbladet Journalisten, Weekendavisen og DR.

Teamet bag
Pernille Brunse

Partner i Juhl & Brunse, uddannet i kommunikation og journalistik og har senest arbejdet som kommunikationskonsulent i Ørsted.

Kasper Saugmann

Chef for strategi. Kasper har arbejdet med flere medie-startups, er uddannet journalist med en baggrund fra bl.a. Børsen og har senest været seniorkonsulent hos kommunikationsfirmaet CommunityContent. Er i dag selvstændig konsulent.

Rasmus Hummelmose

Teknisk chef. Tidligere medstifter af Wallmob, og arbejder til daglig for Microsoft.

Güney Ozcan

SoMe-redaktør. Tidligere produktionsassistent og producer på Radio24syv. Cand.soc i politik og historie.

Bjørn van Overeem

Redaktionsassistent. Læser statskundskab på Syddansk Universitet.

Lars Fogt

Journalist. En af folkene bag TV2's nylige dokumentarserie "Partiernes skjulte overgreb". Tidligere bl.a. på BT og Nyhedsavisen.

Jeppe Møller Holmgaard

Redaktionsassistent. Læser jura på Københavns Universitet.

Bjørn Neergaard Freiesleben

Redaktionsassistent. Læser Business Administration and Philosophy på CBS.

Historien

Den Uafhængige blev født under coronakrisen i februar 2020. Den tidligere Radio24syv-journalist Asger Juhl begyndte i frustration over mediernes manglende dækning af krisen at sende daglige live interviews med eksperter på Facebook. Som oftest i følgeskab med pandemiprofessor Lone Simonsen også kendt som corona-Lone.

Mediet blev på kort tid en stor succes, og udsendelserne havde op til 50.000 visninger og et væld af kommentarer og spørgsmål fra interesserede seere.

”Vi fik på kort tid skabt et vigtigt medie i den danske coronadebat. Vi blev citeret i danske aviser, og vi var nogle af de første til at debattere coronavirussen som en alvorlig nyhed for Danmark”, skrev Asger Juhl på sin Facebook-side i kølvandet på coronakrisen.

Fra februar til april sendte Den Uafhængige mere eller mindre dagligt på Facebook.

I juni 2020 blev Den Uafhængige relanceret i en ny og bredere form. Med nye værter og nye emner, men i samme velkendte format; kritiske, autentiske, live interviews sendt på sociale medier og som podcast.

”Selv om der er tre licensbetalte taleradioer på markedet, er der et hul efter 24syv. Det hul vil vi gerne være med til at udfylde”, fortæller Asger Juhl, som udover Radio 24syv også har været ansat på P1 og Ekstra Bladet.

Den Uafhængige lever udelukkende af støtte fra brugerne - fra oktober gennem vores medlemsklub. Værterne stræber med mod og autenticitet efter at levere Danmarks bedste digitale interviews - kritiske og nysgerrige.

Støt vores arbejde, hvis du kan lide, hvad vi laver og vil hjælpe os til at kunne sende mere såvel som løfte kvaliteten.

Copyright 2020 | Den Uafhængigeduah-web/sha-4fac144